Το μαρτύριο της σταγόνας, οι χάντρες και τα καθρεφτάκια

2021-06-03 14:45

Το διαχρονικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα της υδροδότησης (μάλλον, της άκρως 

προβληματικής υδροδότησης, επί το σωστότερο) στο χωριό, έθιξε σε πρόσφατο άρθρο της γνωστή εφημερίδα. Να λοιπόν που το χωριό αποκτά δημοσιότητα, «αρνητική» μεν, δημοσιότητα δε! Μακάρι το εν λόγω δημοσίευμα να σταθεί αφορμή μήπως και «ευαισθητοποιηθεί» (sic) επιτέλους κάποιος, ξέρετε από αυτούς τους κάποιους, τους οποίους ψηφίζετε, αυτούς ντε που θα ’χουν το θράσος να έρθουν το καλοκαίρι στο χωριό, στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, από αυτούς τους καλοντυμένους κυρίους της πρώτης σειράς, οι οποίοι θα εκφωνήσουν, χωρίς ίχνος ντροπής, για πολλοστή φορά τον ίδιο ξύλινο και χιλιοφορεμένο λόγο, δεσμευόμενοι για έργα και πράξεις, τα οποία και θα ξεχάσουν φυσικά μετά την αναχώρησή τους, συνεπικουρούμενοι βεβαίως από τους ντόπιους άρχοντες και τους επικεφαλής φορέων, αδελφοτήτων, κλπ. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας!

Αναφέρομαι βεβαίως σε όλους αυτούς, οι οποίοι αρνούνται να δουν στο πραγματικό του εύρος το πρόβλημα με το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και αρκούνται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε ημίμετρα και στη χειρότερη σε αναμασημένες υποσχέσεις. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς, στους οποίους δώσαμε το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζουν ως ιθαγενείς (με απεριόριστο σεβασμό προς αυτούς, τους ιθαγενείς εννοώ φυσικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων), κομίζοντάς μας καθρεφτάκια και χάντρες.

Αναφέρομαι φυσικά σε αυτούς, οι οποίοι αποφεύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τις άβολες ερωτήσεις, καταφεύγοντας σε υπεκφυγές και φτηνές δικαιολογίες. Για το κατεστραμμένο και παντελώς ανεπαρκές δίκτυο δεν έχω να προσθέσω κάτι, καθώς το όλο θέμα έχει αναλυθεί ενδελεχώς. Θα πω μόνο ότι το θέμα χρήζει λύσης… χθες, καθώς το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί περαιτέρω κατά τους μήνες αιχμής λόγω των αυξημένων αναγκών.

Τελικά, έγινα δηκτικός, παρότι αυτό δεν ήταν στις αρχικές μου προθέσεις! Έτσι πάνε αυτά όμως! Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου βγει και ίσως και αυτό να είναι το ωραίο της υπόθεσης!

ΥΓ: Από την άλλη τι να το κάνεις το νερό, αν διαθέτεις 5* ξενοδοχεία, τα οποία να υποθέσω, ότι δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, ή μήπως ναι;